Eksperiment – kui ruttu on võimalik saada heaks ripsemetehnikuks ilma eelnevate oskusteta?

Teeme eksperimendi. Meiega liitub ripsmetehnik Mari, kes ei oska veel seda tööd. Õpetame ta tasuta välja ja anname talle kõik vahendid, et ta saaks kohe tööd alustada. Me pildistame ja filmime Mari arengut sellel põneval teel ja jagame jälgijatega seda kogemust. Eesmärk on näha, kuidas täiesti nullist on võimalik üles ehitada ripsmetehniku karjäär.  Mari alustab noortehnikuna, 3-4 kuu pärast jätkab tavatehnikuna ja kunagi hiljem ehk koolitab juba teisi? Aga alustame algusest.

1. septembril postitasime Facebook-is kuulutuse, kus lubasime tasuta ripsmekoolitust ja kõige vingemat töökeskkonda. Kirju tuli kahe postituse kohta kuskil 20 ringis ja pärast kandidaatide kohta Facebook-is taustauuringu tegemist kutsusin sobivaimad salongi vestlema. Mõne töösoovija profiili seinal olid näiteks rassistlikud naljad, no neid polnud mõtet tülitada. Meie töötaja peaks olema meie nägu ja hindama inimestes põhiväärtusi.

Ripsmetehnikuks õppiv Mari oma esimesel ripsmekoolituse päeval.

Ripsmetehnikuks õppiv Mari oma esimesel ripsmekoolituse päeval.

Miks ma valisin Mari? Sest temas on meeletult entusiasmi ja ta ei võta võimalusi iseenesest mõistetavana. Ta tuleb Eestimaa südamest ühest pisikesest kohast. Ta teab, et eduni viib töö ja pühendumine. Mari on salongitöös veel kogenematu ja seega saame alustada puhtalt lehelt. Mari tuleb palgatööle ja tema sissetulek on seotud tehtud töö koguse ja kvaliteediga.

Keda see eksperiment võiks huvitada?

Kindlasti meie ilutoa kliente. Need, kes broneerivad aja noortehniku juurde, saavad ilmselt õige pea võimaluse punapäise Mari juurde tulla. Nad saavad noore entusiastliku ripsmetehniku arengule ise kaasa aidata. Just! Andes talle palju praktikat.

Eriti põnev on värske ripsmetehniku teed jälgida meie ilukooli õpilastel. Kindlasti on neid huvilisi, kes on kaalunud seda ametit, aga ei oska kuskilt otsast alustada. Mari jälgimisega saavad nad ehk julgust see samm lõpuks astuda.

Tähtsaim on töötaja ja temale võimalikult mugava töökeskkonna loomine. Alles siis saavad nad teha oma tööd ja kliente võluda. Jah, mis nii viga tööd alustada – koolitused on tasuta ja võtate palgatööle, mõtlete. Jah, vähesed ripsmetehnikud töötavad töölepinguga. Aga seda rohkem temalt nõutakse ka.

#klassikalisteripsmepikendustekoolitus