Võimalus

Mina olen Mari. Elu on 10% see, mis meiega juhtub ja 90% see, kuidas me sellele reageerime. Kui tundub, et kõik on paha ja vale, siis näe selles kõiges kuskil võimalust ja haara sellest kinni! Pealtnäha olin ma alati õnnelik ja positiivne maatüdruk, kuid sisimas teadsin, et töö, mida ma teen, ei meeldi mulle ja maal mulle elada ei meeldinud. Ärge saage valesti aru… sellel on oma võlud.

Mari

Mari

Niisiis, ma olin sisemiselt õnnetu ja omadega kimpus ega osanud sellest surnud ringist mitte kuidagi välja saada. Tahtmine minna suurde linna ja midagi rohkemat teha oli suur, aga ei osanud nagu kuskilt alustada. Mingil hetkel tundus, et kõik veab viltu. Ja siis – ühel ilusal 1. septembri lõunal vaatas mulle vastu võimalus, mis sõna otseses mõttes tuleb kord elus! Kristina Ilutoa töökuulutuses pakuti tasuta koolitust ja tööd! Teha midagi, mida sa oled juba ammu soovinud kohas, kus on igaühel au ja privileeg töötada ja saada veel väljaõpe TASUTA?! Ma lugesin kuulutust veel sõna-sõnalt igaks juhuks, et kas see on ikka tõsi või lugesin valesti? Kui ma muidu eriti saatusesse ei usu, siis sel hetkel oli see saatus! Ma kirjutasin kohe salongi, et olen huvitatud ja jäin telefoni pingsalt jälgima. Niisiis, magamata öö ja siis see vastus tuli. Mis mind muidugi ei üllatanud oli see, et kandidaate oli PALJU. Esmalt saadeti mulle meilile küsimused – küsiti, kuidas käituksin erinevates olukordades jne. Vastasin küsimustele ja uskuge või mitte, mind kutsuti vestlusele! Vestluse päeval oli mul ikka korralik pabin sees ja, et visata veel õli tulle, tuli poolel teel Tallinnasse autoga ka veel probleeme! Niisiis suutsin jääda 15 min veel hiljaks ka! Kohale jõudes oli jooksmisest võhm väljas ja pabin suur. Õnneks läks vestlus Kristinaga väga sujuvalt ja vabalt, et kogu pabin oli korraga pühitud. Ei ole minul varem olnud nii toredat töövestlust!  Töövestluselt lahkudes jäi mul mulje, et kõik läks isegi oodatust paremini. Niisiis lahkusin ma sealt positiivses ja lootusrikkas meeleolus. Järgmised paar päeva olin ma ilmselt natukene tüütu kõigi jaoks. Ma lihtsalt ei suutnud lõpetada oma telefoni kontrollimast, kuigi teadsin, et vastus tuleb alles paari päeva pärast. Kuskohast teadsin ma, et see kõne tuleb? Lihtsalt teadsin! Sisimas oli pisike kahtlus, aga siiski oli mul sees miski, mis nagu ütles mulle, et see võimalus on minu jaoks mõeldud. Kas oli asi meie väga toredas töövestluses või oli see naiselik vaist, mis mulle selle aimduse andis, seda ei oska ma siiamaani öelda. Kui see kõne tuli ja mulle öeldi, et mina olengi väljavalitu, siis ma teadsin – siit läheb asi ainult paremaks! Järgmised paar päeva oli nagu eufooria. Ma ei jõudnud ära rõõmustada võimaluse üle, mis on mulle antud! Siinkohal suur kniks ja kraaps Kristinale, kes nägi minus rohkemat kui lihtsalt lihtsat maatüdrukut, kes tahab tööd saada. Naljakas, kuidas ühe inimese otsus suudab kellegi elu 100% paremuse poole pöörata! Luban, et annan endast alati 110% ja püüdlen täiuslikkuse poole.

Mari